tiistai 28. lokakuuta 2014

Syfestivalen

Meillä on kahden serkkutyttöni kanssa tapana tehdä käsityöaiheisia retkiä/matkoja silloin tällöin. Olemme käyneet Kädentaitomessuilla Helsingissä ja Tampereella sekä tehneet ostosmatkan Tallinnan Karnaluksiin. Yhtenä talvisena viikonloppuna pakkasimme ompelukoneet autoon ja ajoimme serkkumme luokse viettämään ompeluviikonloppua. Voin suositella kaikille! Ihanaa ompeluaikaa ilman häiriötekijöitä ihanassa seurassa! 

Tällä kertaa suuntasimme reissumme ensimmäistä kertaa Tukholman käsityömessuille (Syfestivalen). Messut on käsittääkseni Ruotsin suurimmat käsityöharrastajien messut. Sieltä löytyi mm. työnäytöksiä ja työpajoja sekä myynnissä oli lankoja, kankaita, ompelutarvikkeita, korujen osia ja paljon muitakin käsityötarvikkeita. Ostettavaa löytyi etenkin tällaiselle lastenvaatteiden tekijälle, oli nepparia ja nappia, kankaaseen silitettäviä kuvia, silitysarkkeja, lastenvaatekankaita paloina, ompelumerkkejä, nauhoja jne. Messuilla kävi mielessä kuvien ottaminen, mutta nämä puhelimella otetut kuvat ovat niin huonoja, että jätin suosiolla tekemättä (kameran hankinta edessä!). Tässä nyt siis kuvattuna ainoastaan omat ostokseni.


Silitettävät merkit ja arkit Glada Grodan, kankaat Liandlo,
vetoketjut, ompelumerkit ja nepparit Myyjän tiedot jäi ottamatta :(Seurassani olleet neulelankaekspertit olivat sitä mieltä, että lankalaadut eivät olleet niin hyviä kuin Suomessa kädentaitomessuilla. Muutenkin messujen suuruus ja valikoima jäi mielestämme toiseksi Suomen messuille. Silti oikein hauska ja antoisa käsityömatka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti