perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ompelukoneen suojahuppuOmpelukoneeni on jo pitkään kaivannut suojahuppua. Koneet ovat koko ajan esillä, joten halusin saada ilmettä hieman siistimmäksi. Suuri Käsityö -lehdessä (8/14) törmäsin kivaan ideaan. Lehden nettisivuilta voi tulostaa vanhan ompelukoneen silityskuvan sekä lehdessä on ohje kankaiden leikkaamiseen. Muokkasin ohjetta omalle koneelle sopivaksi. Minun ompelukoneessa törröttää lankarullatapit aina pystyssä, joten oli tehtävä kantokahvan lisäksi myös niille oma aukko. Kantokahvan aukon ympärille ompelin koristeeksi pitsinauhan. Hupun takana on iso tasku polkimelle ja johdoille.

Silityskuvan voi tulostaa täältä. Kuvansiirtopaperi on Sinellistä, kangas Eurokankaasta.
Pöydän siivousvimmassa taisin viedä silitysraudan hieman liian aikaisin kaappiin. :)

Saumurillekin pitäisi keksiä oma huppu..


Mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä!8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Minunkin täytyisi tehdä suojahuppu sekä ompelukoneelle että saumurille. Täytyypä etsiä tuo lehti kirjastosta, kiitokset vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nopea ompelus kunhan vaan ryhtyy hommaan. :)

   Poista
 2. Aivan ihana <3 mulla on ollut samat suunnitelmat mutta en ole vielä "kerennyt" toteuttaan.Reilu vuosi sitten valotin seulaan vanhan ompelukoneen kuvan jotta teen suojahupun ja ompeluhuoneen verhot, mutta se on vähän jäänyt..ehkäpä tämä sinun ihana ompelus saa minut taas innostuun tästä projektista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jostain syystä minullakin jäi tämä työ muiden projektien varjoon, mutta nyt on kiva katsella sitä valmiina. Kannattaa ryhtyä projektiin! Olisi kiva nähdä sinunkin ompelus. :)

   Poista