sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Magic loop -sukat

Kokeilin ensimmäistä kertaa neuloa villasukat magic loop -tekniikalla ja nyt sukat ovat vihdoin valmiit! Aloitin nämä viime maaliskuussa... Idea on siis se, että sukat neulotaan pyöröpuikoilla kaksi sukkaa kerrallaan ja aloitetaan varpaista edeten sukan varteen. Sain sukkien aloitukseen opastusta serkultani. En ehkä olisikaan pärjännyt pelkkien kuvien tai videoiden avulla, alku vaikutti hankalalta. Kotona jatkoin neulomista kantapäähän asti ja siinä jumitinkin useamman kuukauden ennen kuin sain aikaiseksi kaivaa netistä kantapään ohjeen. Päädyin tiimalasikantapäähän, jonka ohje vaikutti ymmärrettävältä. Kantapää onnistuikin yllätävän helposti, mutta reunoihin jäi ikävät reiät, jotka ompelin lopuksi piiloon. Seuraava hidaste oli kirjoneule (en ole tehnyt pitkiin aikoihin!). Se kiristi ensimmäisessä versiossa niin pahasti, että oli pakko purkaa. Toinenkaan versio ei ole mikään mallisuoritus, mutta joulu lähestyi ja sukat oli saatava valmiiksi.. Lopuksi tein valepalmikkoresorin.
Tämän tekniikan paras puoli on se, ettei puikot tipu! Työ on helppo ottaa mukaan minne vain. Myös se, että tekee kaksi sukkaa kerrallaan helpottaa monta vaihetta, kun ei tarvitse muistaa mitä toisen sukan kanssa on tehnyt. Neulomissuunta, varpaista varteen, mahdollistaa myös sen, että langan voi käyttää kokonaan loppuun, ei jää jämä keriä. Mutta paljon opittavaa tässä on. Tietoa onneksi löytyy netistä ja etenkin facebook -ryhmistä, mutta jos sinulla on mahdollisuus henkilökohtaiseen opastukseen niin suosittelen! ;)
Sukkien mallin olen nähnyt jossain facebookin neulonta aiheisessa ryhmässä ja siitä sitten muokkasin nämä. Lankana Gjestalin Maija Lankamaailmasta.
1 kommentti:

  1. Ihan outo tekniikka minulle, tuliskin neulomis-innostus niin voisi kokeilla :). Söpöt sukat!

    VastaaPoista