keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Ebba II ja Kolme erilaista blogia -haaste


Mekkotehtaan Ebba nro 2. 

Ebba innostuksessani ompelin toisenkin samanlaisen. Tässä mekossa kaava on muokkaamaton ja röyhelöissä käytin ohjeen mukaan rullapäärmettä. Ainoastaan helmaröyhelön yläreunasta jouduin jättämään rullapäärmeen pois ja ompelin tavallisen sauman tilalle. Jostain syystä saumurini ei nyt suostunut rullapäärmettä ompelemaan enempää, joten luovutin tuon yhden reunan kohdalla. Kangas on Eurokankaan viskoosipaloista. Malliksi sain houkuteltua veljen avovaimon niin kuin edellisessäkin postauksessa. Kuvat on otettu mökkimaisemissamme Pohjois-Karjalassa.


Haaste

Helmoja ja hepeneitä -blogin Kristalta sain Kolme erilaista blogia -haasteen. Olen todella iloinen, että Krista on huomannut minun blogini! Hänen blogistaan löytyy paljon taidokkaasti ommeltuja mekkoja, mutta myös paljon muita ihania itse tehtyjä vaatteita. Vaatteissa on usein kokeiltu jotain erikoistekniikkaa tai niistä löytyy jokin muu kaunis yksityiskohta. Käykäähän ihastelemassa!

Minä laitan haasteen eteenpäin kolmelle seuraamalleni blogille: Jääkarhumaa, Tilkunpaikka ja Hippusia. Jääkarhumaassa voi ihastella mitä kaikkea kaunista voi tehdä vanhaa materiaalia hyödyntäen. Tilkunpaikka -blogissa ommellaan paljon vaatteita pienelle tytölle. Vaatteissa on käytetty ihania kuoseja sekä niissä on usein jokin pieni juju. Kokonaisuudessaa vaatteet ovat hyvin söpöjä. Hippusia blogissa taas keskitytään neulomiseen. Blogin taidokkaasti neulotut tuotteet ovat myös kauniisti kuvattu. Neuleiden värimaailma on myös aivan ihana. Siinäpä kolme erilaista blogia, joihin kannattaa käydä tutustumassa!
















tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mekkotehtaan Ebba

Ebba-mekko on ollut alusta asti yksi suosikeistani uudesta Mekkotehtaan kirjasta. Hellemekon ompelu on vaan venynyt lämpimiä päiviä odotellessa. Ehkä juuri siksi ettei aurinko nyt niin porota päädyin mustaan väriin. Kangas on EK:n trikoopaloista. Kaavaa muokkasin etuhelmasta lyhyemmäksi. Malliksi sain houkuteltua veljen avovaimon meidän yhteisellä mökkireissulla. Kiitos mallille näistä kuvista!











keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kesäinen tuunaus

Löysin kirpparilta kivan värisen naisten T-paidan, josta halusin tehdä tytölle kesämekon. Tämä oli aika näppärä tuunaus, hyödynsin T-paidasta valmiin helman sekä hihojen käänteet vain pääntie meni uusiksi. Leikkasin ensin saumat auki ja sitten jo aiemmin käyttämieni kaavojen avulla mekon kappaleet. 



Vanha paita


 Tuunattu mekko






keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Mekkotehtaan Selma

Ompelin Mekkotehtaan Selman lyhennettynä paidaksi. Kangas Eurokankaan paloista viskoosi. Selmaa en ole mekkona kokeillut, mutta paitana ainakin toimii mainiosti ja viskoosi materiaalina mukavan kevyttä kesäpäiviin.