keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Nimilappuja

Vaatteisiin ommeltava oma "nimilappu" on pyörinyt pitkään mielessä. En kuitenkaan ole vielä raaskinut tilata merkkejä, ne on yleensä niin suurissa erissä, että hintaa tulee aika paljon. Olen myös ollut hieman epävarma onko nimi hyvä jne. Päädyin siis kokeilemaan hieman halvempaa versiota. Syfestivaaleilla törmäsin Glada Grodan pöytään, jossa myytiin kankaaseen silitettäviä nimilappuja, jotka oli tarkoitettu lastenvaatteiden nimikointiin. Näissä nimikointilappujen pohjissa oli paljon eri värivaihtoehtoja. Valitsin siis tuon alla olevan harmaan pohjan ja tilasin niitä Kangaslampi -nimellä. Arkissa on muutama eri koko sekä muoto ja silitettäviä lappuja yhteensä 128 kpl (maksoi 169 kruunua n.19 eur). Merkit voi silittää suoraan vaatteeseen, mutta kiinnitin niitä nyt puuvillanauhaan, jonka voi sitten ommella tuotteeseen. Katsotaan miten kestää käytössä..













torstai 20. marraskuuta 2014

Joulukortteja

Yleensä en ole näin ajoissa joulukorttien kanssa, mutta eskarilaisen sairaslomapäivään piti keksiä rauhallista ohjelmaa.. Idean kortteihin löysin Pinterestistä ja sieltä otimme myös mallia kuvioihin. Lumihiutaleet on hamahelmistä ja rispustuslenkiksi laitoimme hopeanväristä ompelulankaa. Saaja voi ripustaa lumihiutaleen joulukuuseen, mutta ne on kivoja myös ikkunassa. Eskarilainen teki itse lumihiutaleet opelle ja ohjaalle.





Valkoiset hamahelmet ja korttipohjat Sinellistä



lauantai 15. marraskuuta 2014

Liivimekko

Tein Roosa nauha -huutokauppaan liivimekon ja se oli niin nopea surautus, että oli tehtävä samalla kaavalla omalle tylleröiselle myös. Nyt kokeilin kanttausta helmaan, jonka avulla sain helman hieman pussimaiseksi. Kaava on Suuresta Käsityölehdestä Metsolan liivihame (8/14). Koot ovat todella reiluja, tämä mekko kokoa pienempi mitä nyt olen tytölle tehnyt ja silti mekko on mielestäni hieman liian pitkä..


Kangas joustofroteeta Metsolasta







lauantai 8. marraskuuta 2014

Pipoja

Mekkotehtaan vinkistä hankin itselleni Myboshi, minun piponi -kirjan, jonka ohjeiden pohjalta olen nyt kokeillut kahta eri mallia. Kirjassa on 15 erilaista virkattua pipo-ohjetta. Ohjeet olivat kuitenkin mielestäni hieman sekavat, joten sovelsin molempien pipojen kohdalla. Tupsupipo on tehty Tokio -pipon ohjeella ilman lippaa ja reunaan on lisätty yksi kiinteiden silmukoiden kerros. Pipo on tehty 10 -vuotiaalle kummitytölleni.

Valkoinen lanka Novitan Naava, turkoosi Novitan Isoveli


Alla oleva lippapipo on Saitama -pipon ohjeella tehty tai yritetty tehdä.. :) Lipan tein ehkä kolmeen kertaan ennen kuin se näytti kivalle. Ohjeen mukaan tehty lippa oli mielestäni aivan liian pitkä ja kupruileva. Epäilen että kirjankaan kuvassa oleva lippa on tehty ohjeen mukaan..



Langat Myboshi

Vaikka ohjeet eivät nyt tuntuneet olevan parhaat mahdolliset niin kirjasta saa kivoja ideoita väreihin sekä mallivirkkauksen ohjeita.




sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Scoottipaita

Poika esitti pyynnön scoottipaidasta jo jokin aika sitten. Visio paidasta on pyörinyt mielessä ja nyt sain toteutukseen potkua Mallikelpoisen ompeluhaasteesta: Poikien viikko. Kaava on Ottobren Beagle Boy 4/13. Pikkuisen lisäsin viistotusta hupparin etureunaan pääntiellä. Harmaa trikoo Eurokankaasta, musta hupun vuori ja kyynärpään paikat vanhasta t-paidasta. Scootti on tehty mustasta silitettävästä kalvosta. Saaja oli lopputulokseen tyytyväinen. :)