sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Paita ja kiemurteleva malli




Paidan kangas on tilattu NOSHilta (ihania kuoseja ja värejä). Kangas on laadukkaan tuntuinen, joustava ja pehmeä. Paidan kuvaaminen käyttäjän päällä olikin vaikeampi juttu. Keksillä lahjominenkaan ei juuri auttanut..  



Kudotut kokomerkit on Royal-tuotteesta. Joskus aiemmin kokeilin kokomerkkejä, joissa koko oli painettu, mutta numerot lähti muutamassa pesussa.

perjantai 26. syyskuuta 2014

Pyykit piiloon






Mökille oli ommeltava pyykkikassi, koska säilytystilaa ei vielä ole ja lattialla lojuneet nyssykät alkoi ärsyttää. Teksti on painettu kangasväreillä ja homemade -nauha on ostettu Sinooperista. Pellavakangas on vanha mankeliliina eli tuli myös kierrätettyä samalla.

tiistai 23. syyskuuta 2014

Roosa nauha -villasukat

Sain lahjaksi taitavalta serkkutytöltäni nämä ihanat Roosa nauha -langoista tehdyt villasukat. Ohje sukkiin löytyy edellisestä Roosa nauha -kampanjan julkaisemasta ohjevihkosesta. Näiden sukkien ohjetta on hieman muokattu. Nyt hyväntekeväisyyskampanja on taas käynnissä ja lankoja ja ohjeita voi ostaa ainakin Taito Shopeista ja käsityökeskuksista. Roosa nauha -langoilla ja -ohjeilla kerätään varoja Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. http://www.taito.fi/roosanauha/


sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pienemmän kesäasuja

Vaikka syyskuu onkin ollut lämmin, niin hellevaatteet ovat jo jääneet kaapin hyllylle. Tässä pari tylleröisen helleasua, jotka ompelin kesällä. Sininen perhosmekko on tehty Mekkotehdas -kirjan kaavoilla (Riine -mekko). Kangas on löytynyt Eurokankaan paloista.








Tästä asusta en saanut napattua hyvää kuvaa tyttösen päällä, mutta kuosi on jotenkin söpö, että oli kuva kuitenkin laitettava. Paita on perhoshihoilla ja takaa pyöristetyllä helmalla. Paidan trikoo on jo vuosia sitten Eurokankaasta ostettu. Housut on joustofroteeta, lahkeet capri-mittaiset.

torstai 18. syyskuuta 2014

Monsteripaita

Harvahampaan valitsemasta monsterikankaasta syntyi tällainen paita. Myös pääntien resorin väri on käyttäjän itsensä valitsema. Äidin hommat vaan helpottuu, kun suunnitelmatkin tehdään valmiiksi, jää vain ompelu. Kangasta jäi sopivasti vielä pipoon.

Monsteri kangas on tilattu Metsolasta. Paidan kaava hieman muokattuna Ottobre 6/09 lehdestä.